Cultiu ecològic Vs convencional


Cultiu ecològic Vs convencional

Segons un estudi liderat per la universitat de Newcastle s’ha demostrat que l’alimentació ecològica conté moltes més propietats que l’alimentació basada en les tècniques de cultiu convencional.

Després d’analitzar 343 estudis sobre les diferències en la composició entre producte orgànic i convencional l’equip ha trobat que si substituïm la fruita, verdura i cereals que mengen normalment pels mateixos procedents de l’agricultura ecològica, obtindrem antioxidants addicionals equivalents a la ingesta extra d’entre 1 i 2 porcions de fruita o verdura al dia.

També en destaquen que

  • Els aliments procedents del cultiu ecològic concentren un 60% més en antioxidants
  • Mostra un descens considerable en els nivells de metalls tòxics pesants com el Cadmi, on la concentració es redueix en un 50%
  • La concentració total de Nitrogen també és inferior, un 10% menys en cultiu ecològic, 30% inferior en nitrats i un 87% inferior en nitrits

El professor Carlo Leifert, de la Newcastle University’s diu

L’estudi demostra que els aliments produïts d’acord els estàndards d’alimentació ecològica ens porta a un increment en la ingesta d’antioxidants nutricionalment desitjables i a una reducció a l’exposició als metalls pesants tòxics.

Pots descarregar l’estudi complert aquí


photo credit: marfis75 via photopin cc

+ There are no comments

Add yours