Hem anat a Gallecs


Hem anat a Gallecs

Ahir vam estar amb la Marina d’Onyac que ens va explicar moltes coses sobre Gallecs. Per qui no ho conegui, Gallecs és un espai periurbà situat a uns 15Km al nord de Barcelona, que consta de 774 Ha destinades en gran part a l’agricultura. Cada vegada més orientat cap al cultiu ecològic, Gallecs té tota una història al darrera.

A grans trets, el Ministerio de la Vivienda, per allà al voltant dels anys 70, va expropiar 1.500Ha rurals per construir-hi una ciutat de 130.000 habitants. Finalment, després de molts anys de lluita i per diverses raons, una d’elles la forta pressió popular, van aconseguir que la llei no arribés a dur-se a terme. (Aquí podràs llegir tota la història sobre Gallecs)

Gallecs també pertany al moviment Slow Food, i la Marina ens va parlar sobre la tasca de recuperació de llavors autòctones que s’està duent a terme, llavors que pràcticament estaven desaparegudes i ara s’estan cultivant de nou. Ens va ensenyar l’obrador on els excedents de la temporada es transformen en sofregits, salses, melmelades boníssimes de tot tipus… de carbassa, figues, tomàquet… de mongeta del ganxet!

Melmelada del Ganxet

Moli de pedra

Farina

Després vam conèixer en Santi, que ens va explicar moltes coses sobre els blats antics, com l’espelta, la xeixa, el blat Montcada (originari del Vallès) i el blat persa, respecte el seu elevat valor gastronòmic i nutricional. També ens va explicar el procés de premsat en fred del gra amb el molí de pedra per que les farines conservin el màxim de propietats possibles.

Per tot plegat, Gallecs és un referent per a nosaltres i estem molt contents de poder dir que trobareu part dels seus productes ecològics a PRINCIPIS. Llegums, melmelades, conserves de tomàquet, farines i cereals, cervesa ecològica i alguna coseta més. No us ho penseu i passeu per la botiga a tastar-ho! Si tot va bé, obrirem al novembre. Si no vols que se’t passi la data, apunta’t aquí.

+ There are no comments

Add yours