Vedella d’alta muntanya!


Vedella d’alta muntanya!

Confirmat! ja tenim vedella ecològica de Cal Calsot!

Aprofitant que estem de vacances per la Cerdanya hem anat a conèixer Ecopyerene. La visita ens l’ha fet molt amablement la Roser Bombardó. Ella és Enginyera Forestal i s’encarrega de Socarrel, consultoria del medi natural, i a més a més, ajuda als seus germans Josep i Mireia a portar l’explotació ramadera de Cal Calsot.

La granja es troba a Montellà del Cadí, entre dues valls idíl·liques, la de Bastanist i la de Ridolaina, i està dirigida per en Josep que continua la tradició de pares i avis. El ramat està format per vaques de la raça bruna del Pirineu que és la raça autòctona de la zona. A l’estiu pasturen soles pel Parc Natural del Cadí-Moixeró, diferents generacions han recorregut aquests indrets, camins, boscos i fonts d’aigües naturals. Quan arriba el fred, el ramat baixa als prats que hi ha al voltant del poble. S’alimenta de pastura i gra de la pròpia explotació, i tant la fecundació com els parts són naturals.

A Ecopyrene, també compten amb sala d’especejar pròpia, on en Josep i la Mireia són els que tallen la carn i la preparen per al consum. Després del sacrifici la deixen reposar fins a un màxim de 3 setmanes en una cambra de fred controlat, temps necessari per què la carn es torni més tendre i gustosa. Finalment s’envasa al buit per a la seva distribució que sempre es fa en vehicles refrigerats per tal de no trencar la cadena del fred. Així doncs el cicle productiu es tanca dins la mateixa finca, evitant intermediaris i aconseguint un preu just per a tothom.

La carn es presenta tant en peces individuals com en lots. Nosaltres l’hem provada i us podem garantir que és excepcional. Molt gustosa i tendre. Les mini hamburgueses són tot un èxit entre els més petits! A Principis en tenim per encarreg cada 15 dies. La carn ve preparada per refrigerar i un lot pot aguantar fins a 10 mesos al congelador.

Passeu a tastar-la!


photo credit: Cal Calsot

+ There are no comments

Add yours